Adverteren

Tibetaanse Terriër als gezinslid


Wonen 14 Feb 2021
Tibetaanse Terriër als gezinslid

Zou jij een Tibetaanse Terriër als gezinslid willen? Als je gaat kijken naar het ras, de Tibetaanse Terriër, dan zie je dat het al een heel oud ras is. Het zijn honden van gemiddelde grootte en ze hebben een lange vacht. De lange vacht bedekt de ogen, en daarom denken veel mensen wel eens dat het een soort herder is. De naam Tibetaanse Terriër is eigenlijk helemaal niet passend, want het ras heeft niet de kenmerken van een Terriër. Het is namelijk een jachthond, ze werden vroeger gehouden voor het bewaken van vee. Ze kunnen ook goed waken.

Intelligent en trouw

De Tibetaanse Terriër is een intelligent ras, ze zijn ook erg trouw naar hun eigen roedelgenoten. Ze kunnen er echter niet goed tegen als ze voor langere tijd alleen worden gelaten, ze houden van gezelschap. Het zijn ook erg gevoelige honden en ze reageren op je stemming, maar ook op je gevoel en emotie. Als kinderen attent zijn dan kunnen ze er ook goed mee overweg. Bij vreemde zijn ze wat extra alert, maar ze zijn niet agressief. Ze kunnen eigenlijk goed met andere dieren, alleen is het zo dat wanneer je katten hebt je ze wel extra goed moet socialiseren.

Verzorging Tibetaanse Terriër

Iedere hond vraagt de nodige verzorging, maar de Tibetaanse Terriër moet je wel extra veel verzorgen. Je moet ze een paar keer in de week borstelen en dan kun je de klitten voorkomen. Losse haren moeten ook verwijderd worden. Als je ze moet wassen, dan mag dat maar alleen wanneer het echt niet anders kan en dan alleen maar met een milde shampoo. Daarvoor kun je altijd advies inwinnen bij je dierenarts als het nodig is. Maar zorg er in ieder geval voor dat je de vacht goed blijft onderhouden, dan kun je namelijk problemen met de vacht vaak voorkomen.

Verantwoording en zorg voor dieren
Gezondheid 18 Feb 2021

Verantwoording en zorg voor dieren

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen