Adverteren

Verzekering voor dieren


Verzekeren 15 Oct 2020
Verzekering voor dieren

 Tegenwoordig is het mogelijk om je huisdieren te verzekeren. Het voordeel daarvan is dat veel kosten gedekt worden, bijv. als je dier ineens ziek wordt, een enting moet of ineens een operatie moet ondergaan. Maar let hierbij wel goed op want niet alle kosten worden gedekt. Het is van belang dat je je heel goed bewust bent van welke kosten er gedekt worden, welke kosten je zelf moet betalen en hoe dat precies in zijn werk gaat. Soms moet je namelijk zelf eerst alles betalen bij de dierenarts en dan insturen naar de verzekering. Maar soms kan de dierenarts dat ook rechtstreeks doen en hoef je niets te betalen of een klein deel (eigen risico bijvoorbeeld).

Welke verzekeringen kies je?

Je kunt een soort basis verzekering nemen. Maar er zijn ook altijd aanvullende opties, zoals bijv. castratie of sterilisatie van de hond, of extra dekking voor bijv. het gebit. Maar het is per maatschappij anders wat zij je aanbieden en wat dan de kosten zijn. In ieder geval is het wel zo dat je voordeliger uit bent als je je dier van kleins af aan gaat verzekeren. Want als je je dier pas wil verzekeren als ze ouder zijn, dan betaal je ook een flinke instap premie. Hoe ouder een dier, hoe groter de kans dat ze wat mankeren (zo wordt het beoordeeld) en daarom is de premie dan ook hoger.

Wel of geen verzekering?

Als je de maandpremie erg hoog vindt, en je denkt misschien krijgt mijn huisdier wel niets (wat natuurlijk alleen maar fijn is), dan kun je ook de keuze maken om per maand zelf een bedrag apart te zetten. Dit geld kun je dan gebruiken om kosten van de dierenarts te betalen. Maar dit hangt geheel af van wat voor dier je neemt en hoe gevoelig ze bijvoorbeeld zijn voor bepaalde ziekten.

Verantwoording en zorg voor dieren
Gezondheid 18 Feb 2021

Verantwoording en zorg voor dieren

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen