Adverteren

Verantwoording en zorg voor dieren


Gezondheid 18 Feb 2021
Verantwoording en zorg voor dieren

Als je een huisdier wil dan zal je er hoe dan ook de verantwoording voor moeten nemen en ook financieel er voor moeten kunnen zorgen. Daarom geven we je een lijstje waar je zoal aan kunt denken als je een dier wil, wat heb je dan allemaal nodig en wat zou dat per maand kosten voor jouw huisdier?

Wat kost een dier per maand?

  • Verzorgingsproducten, als je een hond hebt zal deze geborsteld moeten worden (de meeste rassen). Daarvoor moet je ook de juiste spullen in huis halen en dat moet soms ook vervangen worden.
  • Speelgoed, een hond of kat heeft graag wat speelgoed, zo kunnen ze zichzelf ook vermaken. Soms moet speelgoed ook vervangen worden als het kapot is of als het te klein is geworden. Puppy speelgoed is namelijk niet altijd geschikt voor een volwassen hond.
  • Voeding, wat eet je dier per week of per maand en wat kost dat? Zijn er nog supplementen nodig en wat zijn dan de kosten?
  • Dierenarts, hoeveel geld houd je apart per maand zodat als er wat is met je huisdier die kosten ook gedekt worden? Of kies je er voor een verzekering af te sluiten voor je dier en dan per maand een vast bedrag te betalen?
  • Koekjes en andere beloningen kosten ook geld maar zijn wel van groot belang. Voor een hond is bijv. een kauw bot ook van belang zodat ze echt wat te bijten hebben.
  • Vervoer van de dieren, kan de hond of kat zo in de auto? Of heb je een reis benche o.i.d. nodig?
  • Riemen e.d. als je gaat wandelen heb je deze zeker nodig voor je hond.

Zo kun je eens nagaan wat jij voor het dier wat je graag wil allemaal nodig hebt. Ben je daar goed van bewust dan kun je een inschatting maken wat haalbaar is.

Verantwoording en zorg voor dieren
Gezondheid 18 Feb 2021

Verantwoording en zorg voor dieren

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen