Adverteren

Alles over de Tibetaanse Terriër


Dieren 18 Nov 2020
Alles over de Tibetaanse Terriër

Misschien ben je je wel aan het oriënteren of dat de Tibetaanse Terriër een ras is wat bij je past. Je hebt er in ieder geval tijd voor nodig, ze hebben veel verzorging nodig en ze moeten ook goed gesocialiseerd worden. Eigenlijk heeft de Tibetaanse Terriër een dubbele vacht, ze kunnen goed tegen de kou. Kenmerkend voor de boven vacht is dat deze lang is en een fijne structuur heeft, de onder vacht is juist erg dicht, maar ook zacht en heeft een wollige textuur. Je hebt ze in diverse kleuren.

Snel leren

Een Tibetaanse Terriër kun je snel iets leren, ze zijn ook snel enthousiast. Maar ze hebben wel een onafhankelijk karakter en ook zijn ze erg zelfstandig. Het is daarom aan te raden om op tijd te beginnen met socialiseren en gehoorzamen. Positieve beloning en geduld heb je nodig als je er een fijne gezinshond van wil maken. Het is dan ook leuk om samen bezig te zijn en je zal ook merken dat je er snel heel veel voor terug krijgt. Het is namelijk zo dat alle tijd die je in je hond stopt die krijg je terug. Je leert de hond namelijk wat wel en niet mag en als ze dat van jongs af aan weten, en je blijft consequent, dan heb je daar beide aan. Duidelijkheid is voor baas en hond alleen maar goed.

Nog meer over het ras

Als je een Tibetaanse Terriër hebt, dan is het van belang dat zij met grote regelmaat hun energie kwijt kunnen. Een lange wandeling en spelen horen daar zeker bij. Het zijn dan ook erg sterke, maar ook energieke honden. De Tibetaanse Terriër is een echte gezelschapshond. Ze worden gemiddeld 12-15 jaar en hebben een schofthoogte van 35,5 tot 40,5 cm. Ze wegen tussen de 8 en 14 kilo.

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen